Momenteel werken wij aan onze webportal. Onze excuses voor het ongemak. Neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 20 88 582
Momenteel kan de prijs voor dit artikel niet worden getoond. Probeer het later nog eens of neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 - 20 88 582 of stuur een e-mail naar verkoop@mcb.nl
“De drie silhoutten van cortenstaal in dit kunstwerk symboliseren de groei en leeftijd. Ze geven jeugd, atleet, recreatieve loper en wandelaar weer en laten ze in elkaar overvloeien zoals dat in werkelijkheid ook bij onze leden gaat. Want zodra men moeite krijgt met hardlopen blijft men bij de club en wordt wandelaar.”
“Bij dieptrekken kiezen bedrijven vaak voor koudgewalst vervormingsstaal als DC04. Hiervan zijn de kosten echter hoger omdat er een extra tussenstap in zit. Als je kiest voor warmgewalst vervomingsstaal, is DD14 aan te bevelen.” René van der Valk is Projectmanager bij MCB, hij krijgt regelmatig vragen over het dieptrekken van staal. Voor constructiedoeleinden is DD11 warmgewalst staal volgens hem gebruikelijk, maar als je wilt dieptrekken is DD14 veel geschikter: “DD14 is een echte dieptrekkwaliteit, daar kun je meer vormen uithalen. Dan weet je zeker dat het goed is, het vervormen gaat heel goed omdat het geen vloeigrens heeft zoals S235.”
Ronde staven zijn nooit perfect rond want perfect bestaat eigenlijk niet (behalve zo’n overheerlijk gestoomd Chinees flensje met pekingeend en pruimensaus…da’s echte perfectie).
We krijgen van onze klanten regelmatig vragen over normen en toleranties, bijvoorbeeld van platen. Ze hebben materiaal geleverd gekregen dat vragen oproept, vanwege krassen of putjes die bij het produceren zijn ontstaan. Bij bepaalde materialen mogen er walsfouten in het materiaal zitten, tot een bepaalde diepte en met een bepaalde grootte. In sommige materiaalsoorten zitten méér afwijkingen dan in andere.
Metaal is niet zomaar metaal. Om de juiste keuzes te maken, is het handig om te weten wat de verschillen zijn. De staalbouw kent talloze termen die regelmatig vragen oproepen. Jan van Pelt geeft daarom uitleg over een aantal belangrijke termen uit de staalbouw.
MCB heeft al 8 jaar de verkooprechten van Ympress Laser staalplaat van Tata Steel in de Benelux. Met succes, want we groeien nog steeds in afzet. Sinds april 2017 zijn die rechten uitgebreid naar het Duitse Nordrhein-Westfalen en Nedersaksen. Ook in Neuss vertonen de verkoopcijfers een stijgende lijn. Een omzet van 2000 ton in 2017 lijkt dit jaar te gaan verdubbelen. Hoogste tijd om Thomas Bauer, teamleider Staal van MCB Duitsland, eens naar aanpak en vooruitzichten te vragen.
“Via mijn vader zijn we bij MCB terechtgekomen. Hij handelt in nonferro dak- en gevelbekleding, en heeft daarom veel contacten in de metaalwereld. Hij kwam eigenlijk meteen met de naam MCB, hij zei dat je met MCB goed kunt samenwerken. En dat bleek ook.”
In de gevelbouw wordt vaak voor aluminium als gevelelement gekozen, vooral vanwege het gewicht. Er zijn echter nog vele andere mogelijkheden voor metalen gevelbekleding, bijvoorbeeld staal. Staal als gevelbekleding is niet alleen vanwege de lagere prijs interessant. Hieronder een overzicht.
“Ik was onlangs op de jaarlijkse Staalbouwdag. Het viel me op hoe druk en positief de stemming was. Dat is wel eens anders geweest, in de voorgaande jaren ging het niet zo geweldig met de staalbouw. En dat zag je terug in de bezoekersaantallen.”
“MCB heeft al een jaar of zeven de verkooprechten voor Ympress laserkwaliteit staalplaat in de Benelux. Ik heb dat destijds opgebouwd als alternatief voor een ander product dat uit ons assortiment ging.” Will Derkx is medeverantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van het merk Ympress Laser van Tata Steel: “We hebben sinds 1 april de verkooprechten ook in Duitsland: in Nordrhein-Westfalen en aan de grens met Noord-Nederland. Ik zit daar nu twee dagen per week om mijn collega’s in Duitsland te ondersteunen.”
“Slijtvaste materialen van de kwaliteit 42MnV7 zijn uniek: ze worden alleen door de Finse fabrikant Ovako gemaakt, en MCB heeft het alleenrecht om het in Nederland te leveren. Ovako heeft er ook een norm voor ontwikkeld, vanwege de bijzondere eigenschappen.”
“We wilden per se cortenstaal plaat in onze nieuwe presentatieruimte gebruiken, maar hoe krijg je die geroest als er geen regen op valt? Dus moesten we op een kunstmatige manier, met zuur en water, binnen twee weken die bijzondere bruine kleur erop krijgen. En dat is gelukt: het zijn nu niet veertig platen maar veertig kunstwerkjes.”